[O2] Rdzewiejąca klapa bagażnika - Combi

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kundziajnik
    Ambiente
    • 2012
    • 108

być może warto przenieść do działu humor, ale odbieram dziś telefon:

- Dzień dobry, tu Skoda Auto Polska - widzę, że skonfigurował Pan OIII
    - No tak
    - I jak się Panu podoba nasz produkt?
    - Szału nie robi, kiepski jest po pomacaniu w salonie
    - A czy rozważał Pan zakup OIII
    - Rozważałem, ale już nie rozważam, bo nie ma takiej opcji
    - bip, bip, bip...

Myślałem, że da mi szansę powiedzieć co mi nie pasi, no ale nie dał.
    Widocznie dzwonił handlarz a nie inżynier, chcący poprawić niedoróbki.
  • natash
    RS
    • 2011
    • 2599

Ostatnio byłem u mechanika i mówił mi żebym zabezpieczył sobie tylną klapę, ponieważ z biegiem lat strasznie ona rdzewieje, ponieważ, niema odpowietrzenia plastyk zamontowany na niej, a działają na nią bardzo duże różnice temperatur. Czy ktoś już doświadczył tego problemu, obstawiam, że pewnie nie bo objawi się to w 8 letnim aucie, ale może ktoś jakoś zabezpieczał sobie to, od wewnątrz, demontując plastyk i używając jakiegoś magicznego środka?

Komentarz

• greg44
      L&K
      • 2011
      • 1198
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BKD 2.0 TDI 140 KM

A pod tablicą rejestracyjna ci nie rdzewieje, nie został obtarty, uszkodzony lakier?

Komentarz

• domino_EL
        Ambiente
        • 2009
        • 204

nie jestes sam przyjacielu , mowisz o problemie w osmio letnim aucie , moja ma "tylko" 2 lata i w nastepnym tygodniu tez jade poprawic jej makijaz prosze ja Ciebie , rowniez tylna klapa , w miejscu oswietlenia tablicy rejestracyjnej pod plastikowa zaslepka zarowki od tablicy . Jest juz watek korozji domyslam sie ze nie jedyny np : http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...rozja&start=30 , ale widze ze juz tam byles . pzdr
        ..... >>> JEŻELI ZA PIERWSZYM RAZEM CI SIĘ NIE POWIEDZIE, TO SKOKI SPADOCHRONOWE NIE SĄ DLA CIEBIE <<<<< ....

Komentarz

• natash
          RS
          • 2011
          • 2599

Tzn. mi nie rdzewieje jeszcze, ale pytam prewencyjnie, bo po co leczyć, jak można zapobiegać . Mechanik wspomniał, że ludzie zdejmują osłonę plastykową z klapy i psikają jakimś środkiem, znaleźli się też tacy którzy nawiercili w niej przy szybie małe otworki w celu odparowywania wody, bo to ona robi problem, tym bardziej, że zza tego plastyku niema jak odparować.

Komentarz

• domino_EL
            Ambiente
            • 2009
            • 204

z gory przepraszam za nadgorliwosc ale :

Zamieszczone przez natash
            ponieważ z biegiem lat strasznie ona rdzewieje, ponieważ, niema
            w takim razie popraw stylistyke , bo wyszlo ze masz juz ten problem :!:
            lepiej byloby : poniewaz istnieje ryzyko ze z biegiem lat ...

sorry za ot
            ..... >>> JEŻELI ZA PIERWSZYM RAZEM CI SIĘ NIE POWIEDZIE, TO SKOKI SPADOCHRONOWE NIE SĄ DLA CIEBIE <<<<< ....

Komentarz

Pracuję...